Skip to Content

oorsprong en doel

Oorsprong en doel Stichting Studentec

De behoefte aan in- en doorstroombevordering bij techniekonderwijs in MBO en HBO heeft geleid tot de ontwikkeling van een jaarlijks terugkerend innovatief onderwijs/PR project voor techniekonderwijs. Vijf ondernemers met deelactiviteiten in dit onderwijsveld hebben hun oorspronkelijke ideeën aangeschept vanuit afstemming met de beoogde onderwijsdoelgroep. Toen bij HBO en MBO onderwijsinstellingen en sponsoren voor dit project draagvlak bleek (bij zowel RvB, MT, docenten en studenten hebben de ondernemers formeel hun krachten gebundeld in Stichting Studentec. 

Om de haalbaarheid en promotiewaarde te bepalen van dit onderwijsproject (Student Car Challenge) is eerst een pilotproject gerealiseerd.

Stichtingsdoelstelling: Het ontwikkelen en organiseren van projecten ter stimulering en promotie van praktijkgericht onderwijs en techniek in de praktijk.

 

Missie en stichtingsdoelstelling

Studentec wil studenten en potentiële studenten in HBO en MBO techniekonderwijs enthousiasmeren (boeien en binden) voor techniek en techniekonderwijs en beoogt:

-       dat potentiële techniekstudenten eerder kiezen voor techniek in studie en baan

-       dat de huidige techniekstudenten in meer gevallen hun opleiding afmaken

-       dat MBO techniekstudenten vaker kiezen voor doorstuderen in HBO techniek

-       dat ouders studiekiezers stimuleren te kiezen voor techniek in studie en baan

 

De doelstelling van Studentec is hiertoe ‘Het ontwikkelen en organiseren van projecten ter stimulering en promotie van praktijkgericht onderwijs en techniek in de praktijk’.